Therese Lilliesköld

Therese Lilliesköld

Therese Lilliesköld är biolog, med fokus på etologi, och har en master i antrozoologi. Anthrozoology är ett tvärvetenskapligt ämnesområde som behandlar interaktioner och relationer mellan människor och andra djur.
Utöver sitt författarskap håller Therese föreläsningar och utbildningar för myndigheter och organisationer genom sitt företag Empatia.
Therese är övertygad om att världen behöver mer fokus på empati och etik och att det skulle gagna både djur och människor, vilket har lett till hennes starka engagemang i djurskyddsfrågor. Hon drivs av en nyfikenhet att förstå både djur och människor.
De ämnen hon utbildar om kretsar kring utsatthet hos djur och människa, så som våldsutsatta barn och deras familjedjur, hemlösa katter och djur som utnyttjas inom nöjesindustrin.
Idag doktorerar hon på Södertörns högskola inom ”det-merän-mänskliga”, där hon bland annat utforskar vår relation till djur. Hon är en del av en forskarskola vars mål är att skapa nya vägar mot ett hållbart samhälle.

Therese bor i natursköna Gnesta i Sörmland, med sönerna Ruben och Vidar, blandrashunden Vera, katterna Totoro och Panter, marsvinen Lily och Juni samt salamandern Salomon

Therese Lilliesköld har tidigare gett ut böckerna:
Katt och människa emellan (2019)
Hund och människa emellan (2021)
När elefanter drömmer (2020)
Med Carin Holmberg:
Djursamlare & samlade djur – Inte enbart ett djurskyddsproblem (2022)

Rulla till toppen