Bokomslag - att trösta en elefant

Att trösta en elefant

Om gränslös kärlek, svek och evig saknad.

Therese Lilliesköld

Denna bok handlar om författarens upplevelser som ung volontär på en farm utanför en liten by i Thailand, där man försökte hjälpa unga elefanter att komma över traumatiska upplevelser och förlusten av sina mammor. Det är en ovanligt självutlämnande, dramatisk och stundtals poetisk berättelse om vad som hände – och som kom att påverka resten av författarens liv, både privat och professionellt.
Vad händer med en ung människa som knyter starka vänskapsband, både med andra människor och djur på farmen, som sedan bryts under dramatiska omständigheter. Samtidigt har författaren andliga upplevelser som strider mot naturvetenskapen, men som ändå inte går att blunda för. Vad händer egentligen när vi dör?

Det här är en berättelse som inte lämnar någon oberörd, där Therese med mod och utan förbehåll delar med sig av sina innersta tankar och känslor om hur vidunderligt stor kärleken kan vara om man vågar öppna upp sig för den – att sårbarheten och smärtan som följer ändå är värd det unika man fått uppleva, även om ärren kommer att sitta i för alltid.

Release: 2023-09-15

Rulla till toppen